top of page

Tips

  1. Mazemap
    Last ned appen Mazemap for å navigere på campus! Da er det bare å skrive inn romnummeret der du skal og appen finner veien for deg. Veldig praktisk de første dagene når man skal bli kjent, og til og med senere i studieløpet!

  2. Kjøp brukt
    Å studere arkitektur kan koste. Da kan det lønne seg å kjøpe både bøker og tegne- og modellutstyr brukt. Se på Finn, iBok, eller spør fadderne dine om de skal selge sine bøker. Som oftest dukker dette opp i førsteklasse sin FaceBook-gruppe også, men det gjelder å være rask for ting blir fort solgt!

  3. Engasjer deg
    Mange studenter i Trondheim engasjerer seg i form av forskjellige verv eller idretter. Man kan stille til verv i linjeforeningen, i forskjellige undergrupper, på Samfundet og andre steder. Man kan også bli med i NTNUI som er studentenes idrettslag, her finner man et bredt utvalg idretter som tar i mot både erfarne og nybegynnere. Dette er en fin plattform for å møte flere venner!

  4. Ikke vær redd for å spørre 
    I den første tiden er det mange nye inntrykk og forskjellige ting å forholde seg til, så ikke vær redd for å spørre hvis det er noe du er usikker på!

  5. Husk å ta pause
    Som arkitektstudent er det veldig lett å bli oppslukt i det man jobber med, men husk å ta deg regelmessige og gode pauser innimellom. Man kan gå en liten tur rundt campus, ta en kaffe i kantinen med medstudenter, eller spille ping pong på Stripa.

  6. Ikke ta skolen for alvorlig, spesielt første semester!
    Som ny student er det lett å ta skolen litt for alvorlig. Husk at første semester er bygget opp for at du skal utforske og ha det gøy, samtidig som man blir kjent med hvordan det er å studere arkitektur. Det er ikke alltid nødvendig å sitte med skolearbeid til langt utpå kvelden, dra heller og gjør noe du synes er kjekt!

  7. Dokumenter det du lager
    Det siste tipset er å dokumentere det du lager helt fra starten av. Scan både skisser og ferdige tegninger, og ta bilde av alle modellene dine! Dette gir kanskje ikke mening i begynnelsen, men når man kommer litt lenger ut i løpet er det fint å kunne se tilbake på tidligere arbeid. Man får også bygget opp en verdifull portefølje som vil bli nyttig i fremtiden.

novicekommandeur 2.png

Lurer du på noe?

Ta kontakt med faddersjefen!

Partap Singh Pannu

Resten av styret finner du her

Collegiet

bottom of page