top of page

tir. 12. sep.

|

Trondheim

Bylivsundersøkelsen 2023: felles dugnad Broderskabet

Bli med på spennende og viktig undersøkelse av byrom og få innsikt i hvordan byen brukes av innbyggerne. Alle som deltar vil få mat og blir med i konkurranse om å vinne 250kr gavekort som kan brukes i hele Midtbyen. (Vi deler ut 5x gavekort) Bindende påmelding

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Bylivsundersøkelsen 2023: felles dugnad Broderskabet
Bylivsundersøkelsen 2023: felles dugnad Broderskabet

Tid og sted

12. sep. 2023, 16:00 – 22:00

Trondheim, 7013 Trondheim, Norge

Gjester

Om arrangementet

Fra Trondheim kommune:

Dette er en forespørsel om dere i linjeforeningen Broderskabet kan hjelpe til med registrering av Bylivsundersøkelsen 2023.  

Tidspunkt og antall studenter: 

Vi har behov for cirka 50 studenter tirsdag 12. september kl. 16.00-22.00. Ark5 skal registrere på dagtid, fra kl. 08.00 til 16.00.   

Hva er bylivsundersøkelsen? 

Bylivsundersøkelsen Folk i byen er en årlig undersøkelse om hvordan folk bruker ulike byrom i Trondheim. Byplankontoret i Trondheim kommune har utarbeidet Bylivsundersøkelsen hvert år siden 2016.  

Alle tidligere rapporter ligger her: https://www.trondheim.kommune.no/midtbyportalen/folkibyen/ 

Hva skal dere gjøre? 

Studentene fordeles i grupper og oppholder seg i et eller to ulike byrom gjennom hele ettermiddagen og kvelden. Dere skal intervjue folk, telle gående og syklende og registrere opphold (antall som sitter, står osv). Alle noterer resultater gjennom dagen på hver sine ark som dere får av oss. Etter registreringsdagen legger alle studentene resultatene inn i Google regneark. Vi på byplankontoret setter sammen resultatene, og utarbeider rapporten.    

Eksempel på et byrom som skal være med i år er Marinen, som ble oppgradert i fjor. I undersøkelsen finner vi blant annet ut om det er flere folk som bruker byrommet enn før oppgraderingen (tellinger), hva de setter mest pris på eller savner i byrommet (intervjuer), og hva folk gjør i byrommet (oppholdsregistreringer).    

Honorar: Vi har rundt 20 byrom med i undersøkelsen hvert år. Oppdraget honoreres med inntil 30.000,- kroner inkludert moms. (Broderskabet ønsker derfor å kjøpe inn mat til alle som deltar enten i form av pizza eller noe annet påfyll i løpet av kvelden. I tillegg holder vi konkurranse der vi deler ut 5 midtbyen gavekort til en verdi av 250 kr hver, altså god vinnersjanse her. Resterende honorar vil gå til felles arrangementer som kommer alle medlemmene til gode.) 

Forelesning: Vi gir en forelesning på forhånd. Enten mandag 11. september eller en av dagene/ettermiddagene i uken før. Da forteller vi både om hvilke nytte Bylivsundersøkelsen har for oss, og gir opplæring i metode. Studentene får også utdelt alle arkene som trengs til selve registreringsdagen.   

Vi er helt avhengige av studenter for å få utført dette viktige arbeidet. Linjeforeningen Hippodamus og Ark5 har bidratt i flere år. I år passer ikke datoer for Hippodamus. Men, vi håper det passer for dere! :)  

Resultatene brukes av flere ulike enheter i kommunen, politikerne og andre. Vi håper at dette kan være et interessant opplegg for dere!     

Det er bare å ta kontakt ved eventuelle spørsmål!

Dele dette arrangementet

bottom of page